А съпругът на онкоболната Теодора се надява, че тя издържи пътуването до България

Медиумът Кармен Лазарова, която заведе онкоболната Теодора на алтернативно лечение в Бразилия, говори за първи път за случая. Той стана публично известен, след като състоянието на Теодора се влоши много, след сеансите със световноизвестния медиум Жоао. Започна проверка и на здравните власти.

Кармен Лазарова: Не съм лечител, бях само водач на групата на Теодора (ВИДЕО)

На сайта на Кармен Лазарова се предлага лечение със светена вода, с билки, от разстояние, само по снимка и с магически практики и ритуали. Самата тя твърди, че не е лечител.

„Аз не ги изписвам тези билки. Медиум Жоао ги изписва! Аз не ги правя и не ги давам на хората. Ако медиум Жоао счете, че някой трябва да пие билки, той им ги изписва”, казва тя.

МЕЖДУ ЛЕКАРИТЕ И ЛЕЧИТЕЛИТЕ: Борбата на болните за живот

Кармен Лазарова твърди, че едва в Бразилия разбрала, че Теодора е онкоболна. Ако знаела, болната жена нямало да пътува.

„Аз щях да занеса нейната снимка, ако знаех. Щях да я представя и щях да помоля за лечение от разстояние. Щяха да ми изпишат капсулки пасифлора, щяха да ми дадат програмирана за нея вода”, твърди тя.

За лечението в Бразилия Теодора разбрала от друг човек – Валя Лунгарова.

Армията има готовност да прибере тежко болната Теодора от Истанбул

„Тя дойде при мен и каза, че тя е медиум, че има големи групи от хора, с които работи, че дава семинари и че е сънувала медиум Жоао да я вика в Бразилия.

Лунгарова казва, че се занимава с личностно развитие. Има диплома за психолог и възстановителни процедури. Лее олово. Смята, че медиум Кармен прехвърля отговорност върху нея.

„Тя е била запозната още в началото и придружавайки с различни примери колко много хора са се излекували там. Предлагаше ни се вода, три пъти по-скъпа от тази в магазина и съответно купена от там, както и хапчета и билки”, казва Лунгарова.

Здравните власти проверяват дейността на медиума Кармен Лазарова

Регионална здравна инспекция започна проверка по случая. Кармен не фигурира в регистрите. Въпреки случилото се, Кармен ще продължи да води групи в Бразилия, но щяла изрично да предупреди, че болните пътуват на своя отговорност.

Междувременно, съпругът на Теодора Александър има още една вяра – че съпругата му ще издържи пътуването от Бразилия до България. Те ще летят с авиокомпания до Истанбул. От Турция до София, ако лекарите преценят, военното ни министерство може да изпрати самолет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.