Заради напрежение между феновете на „сините” и щаба на гостите се наложи намесата на жандармерията

Прекратиха баскетболния мач между „Левски- Лукойл” и „Балкан” Ботевград. Причината е хвърлени предмети между агитката на „Левски” и скамейката на гостите.

Съдиите решиха мачът да се доиграе пред празни трибуни, но привържениците на Балкан отказаха да напуснат. Така мачът не успя да завърши.

Срещата, от която остават още три минути и една секунда, ще се доиграе в четвъртък, 24 май, от 18.00 часа пред празни трибини в зала „Универсиада“. Съставът, воден от Константин Папазов,  води в резултата - 66:59., предаде Gong.bg.

До тази ситуация се стигна след втората ескалация на напрежението между домакинските фенове и щаба на гостите. Малко преди края на мача полетя предмет от трибуните, от отбора на ботеградчани отвърнаха, след което грозните сцени взеха връх. Наложи се намесата на жандармерията.

Състезателите на двата отбора се прибраха в съблекалните. Беше взето решение двубоят да се доиграе пред празни трибуни, но привържениците на "Балкан" отказаха да напуснат. Така след изтичането на 60 минути срещата беше прекратена и взето решението за доиграването в четвъртък от 18.00 часа. 

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.