Съвместно с българските военни участваха и представители на румънската военна полиция

Мащабно учение на Военна полиция по стандартите на НАТО на тренировъчния полигон „Ново село“. Сто военни полицаи и двайсет бронирани машини „Пясъчна котка“ участваха в потушаване на размирици и антитерористични действия, част от НАТО-вско учение.

Учение на български и македонски спецчасти на границата

„Новото в това учение беше, че можем да използваме силите за противодействие на бунтове и на тълпи. И това да бъдат външни на нашата страна сили”, заяви подп. Румен Георгиев.

Заключителният етап на учението „Отвъд хоризонта- 2018 г.“ е за сертифициране на ротата на „Военна полиция“. От 2019 г. нашата рота ще е дежурна в Силите за бърз отговор на НАТО. 

Откриха противотанкова мина в мазето на блок в София

„Това е една готовност на ротата, която в кратки срокове може да бъде дислоцирана за участие в мисии зад граница. От 3 до 7 денонощия трябва да сме готови да реагираме във всяка точка, където е необходимо”, каза ген. Борислав Сертов, директор на ДС „Военна полиция” при МО.

Заедно с българските военнослужещи в учението участваха и румънски военни полицаи.

Военно учение край Белене – като в холивудски филм

„Учението беше чудесна възможност за нашите две армии и техните служби „Военна полиция“. Научихме много едни от други”, каза кап. Юлиян Априотеси от румънска страна.

Репортер: Мира Безус

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.