Кметът заяви, че е имало и паднало дърво в детска градина

Около 2000 абоната на ЧЕЗ са без електрозахранване в „Красно село“ и „Младост“ заради бурята. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус“.

Гръмотевична буря в София - молове, метростанции и подлези протекоха (ВИДЕО)

„Над 900 от сигналите са за наводнени сгради. Към момента движението на градския транспорт е възстановено навсякъде. Работят екипите на Столичната пожарна, 7 екипа от аварийно-спасителното звено, както и всички екипи на Столична община и на Инспектората, на „Софийска вода“. В два района има спряно електричество поради аварии – в „Красно село“ и „Младост“.

От "Моята новина": Порои и гръмотевични бури в Западна България (ВИДЕО)

От ЧЕЗ ме увериха, че до един час ще бъде възстановено електричеството на около 2000 абоната. Имаше едно паднало дърво в детска градина, което блокира излизането на децата. Вече това също е възстановено. Нивата на общинските язовири се следят непрекъснато. Изпускат се контролирано. Нивата на всички реки бяха силно повишени. Към момента вече спадат навсякъде“, коментира тя.

По думите ѝ продължават работа и ще продължат и през нощта. 

"Няма данни за пострадали или ранени хора. Колеги помагаха на пешеходци в подлезите. Има много наводнени сгради, които тепърва ще се отводняват“, каза още Йорданка Фандъкова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.