Какви ще са промените, ще има ли проблеми с придвижването, къде да не минаваме, докога ще продължи?

София в очакване на сериозни ремонти. Началото е утре. Започва обновяването на  на така наречения идеален център на столицата - в пространствата около храм-паметника "Александър Невски", улица  "Московска", градинката "Кристал".  Става дума за проект  на стойност повече от 20 милиона лева, 19 от тях -  европейско финансиране.  Какви ще са промените, ще има ли проблеми с придвижването, къде да не минаваме, докога ще продължи?

В ЖЕГАТА: Спират движението на трамвай №7 по бул. "България"

Грандиозният ремонт чука на вратата. Той започва още от утре и ще обхване т.нар. четвърта зона от идеалния център на столицата. Ще се проведе на няколко етапа, за да няма затруднения с трафика. Въпреки това от Столична община предупреждават, че най-вероятно задръствания ще има, заради което призовават за търпение.

Напрежение сред гражданите заради отсечени дървета на площад „Славейков”

Първият етап ще тръгне от градинката „Кристал”. Той ще обхване нея, както и градинката пред Софийския университет.

Това ще приключи до края на годината, след което се навлиза във втория етап. При него ще се обхване района около „Александър Невски”, който ще бъде забранен за автомобили. Идеята е той да стане пешеходна зона. Следващото предизвикателство ще е да се скрие боклукът от улиците, за което се предвиждат изграждането на подземни контейнери.

Накрая се очаква да бъде подновено пространството около пл. „Народно събрание”, където се очаква жълтите павета да бъдат пренаредени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.