"Радваме се на бързото развитие на бизнес взаимоотношенията", каза китайският премиер

"С 24.5% се увеличи търговията между Китай и България за първите пет месеца на 2018 г. Това е вдъхновяващо развитие и показва огромния потенциал в нашите бизнес взаимоотношения". Това каза министър-председателят на Китай Ли Къцян по време на откриването на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „16+1“, информира БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Вдъхновени сме от факта, че със сътрудничеството между страните „16+1“ в отношенията между Китай и Централна и Източна Европа сме постигнали голям успех и напредък. Дори на фона на глобалната финансова криза и бавното възстановяване в глобален икономически план. Радваме се на бързото развитие на бизнес взаимоотношенията и по-високата скорост на развитие, отколкото в сътрудничеството ни с някои други страни", заяви Къцян.

Седмата среща на върха "16+1" започва в НДК

Той подчерта още, че Европа е важна в глобален мащаб за мир и развитие и добави, че когато има по-силно развит съюз, другите власти и сили в света ще търсят синергия в по-балансиран свят и ще насърчават по-сериозна демокрация в международните отношения, свободната търговия и икономиката.

„В този процес Китай, заедно с всички вас, ще се съсредоточи върху постигането на резултатите. Ако Европа бъде отслабена, това ще бъде лоша новина за Китай, а не обратното. Осъзнаваме, че нашето сътрудничество е в отговор на изискванията на модерното време и ние ще бъдем отворени, ще търсим сътрудничество и ще бъдем отворени към страните в инициативата „16+1“, каза още Къцян.

Той отбеляза, че двете страни имат и много добри човешки взаимоотношения, които дават допълнителни възможности за сътрудничество. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.