За втора поредна година, потребителите награждават ФинТех компанията, като ѝ отреждат престижна награда от потребителската класация “Любимите марки”

Потребителите избраха "Credissimo" за „Любима марка“ в категорията “ФинТех компании”, с което отличиха успешната ѝ политика за технологични иновации, в полза на нейните клиенти. Компанията създаде и внедри първия в света чатбот за онлайн кредитиране, който позволява целият процес, от избора на продукт и попълването на заявление, до одобрението за заем, да се извършва през приложението Facebook Messenger.

"Credissimo" е първата ФинТех компания в България, предложила на своите клиенти възможност за плащане на вноски по кредит, чрез най-популярната криптовалута – Bitcoin.   

Наградата, от класацията “Любимите марки” на българските потребители, е поредното признание за Credissimo от началото на годината. След като затвърди водещите си позиции на няколко европейски пазари и ориентира развитието си към Латинска Америка, дружеството получи отличие от годишните награди “Компания на годината – Успехът на фокус” и награда „Налагане на български ФинТех иновации на международния пазар“. Компанията се развива изключително успешно на един силно конкурентен, динамичен, но и ориентиран към бъдещето пазар - според проучване, проведено от Централната Европейска Банка, над 60% от всички кредити до 2 000 евро са заявени изцяло онлайн.

От ръководството на компанията споделиха:

Получените награди са ясен знак от нашите клиентите, че усилията ни да удовлетворим, дори надскочим техните очаквания, са дали желания резултат и са високо оценени. Нашите потребители разбират, че целта на развитите от нас иновативни технологични решения е да им предоставяме все по-бърза и удобна услуга. Това се потвърждава и от вътрешните ни проучвания, в които 98%* от клиентите ни споделят, че намират процеса по заявяване на онлайн заем за изключително бърз, а 70%* оценяват цялостното ни обслужване като "Отлично". Вярваме, че това е основата на доброто възприемане на компанията - естествената предпоставка за 63%* от нашите потребители, които  споделят, че Credissimo е първият им избор”.

За "Credissimo"

"Credissimo" е българска ФинТех компания, основана през 2007 г., оперираща на няколко пазара – България, Република Македония и Полша, като активно работи по навлизането си на още европейски и американски пазари. Със своя над 11-годишен опит и с повече от 2,000,000 потребители, дружеството е сред водещите и най-бързо развиващи се технологични компании в България.

Като част от социалната си кампания „Credissimo" и шампионите на България - "Заедно сме първи!“, през 2017 година Credissimo подари нови спортни площадки в три столични района, свързани с инициативите, определящи София като „Европейска столица на спорта“ за 2018 г. Жителите на р-н "Триадица", р-н "Младост" и р-н "Витоша" имат възможността да използват спортните съоръжения, поставени на ключови локации в трите района.

За „Любимите марки“

“Любимите марки" е единствената по рода си потребителска класация в България. Тя се провежда за десета поредна година и дава възможност на всички гласували да определят марките, които обичат най-много. Тази година над 42 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове.

*Според анкети, проведени сред клиентите на Кредисимо ЕАД в периода Януари – Май 2018 г.