Стоката била за близо един милион лева

Майсторски и уникално прикрита мащабна контрабанда на цигари разкриха митничарите на бургаското пристанище.

Ударът е направен след съмнителни резултати при рентгенов контрол на контейнери пълни с дървени палети. За акцията на съвместен брифинг съобщиха бургаската прокуруратура и Агенция "Митници".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Контейнеровозът, плаващ под иберийски флаг от Руската федерация е акостирал на пристанище Бургас на 1 август, след което е започнала обичайната проверка на митническите служители. На 7 август контейнерите, пълни с дървен материал, минават рентгенов контрол.

МАЩАБНА АКЦИЯ ПО МОРЕТО: Задържаха шофьори с алкохол и наркотици

„Контейнерът преминава през рентгенов контрол, където операторите на рентгеновата апаратура забелязват различна плътност в няколко от колетите, които са декларирани, каза зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков, цитиран от БГНЕС.

Палетите от боров материал на практика били с различна плътност и тежест което налага физическа проверка. Митничарите се натъкват на майсторски издълбани дъски с внимателно подредени по 48 кутии с цигари в дъска.

Извадиха 28 капсули с кокаин от тялото на "муле" в Русе

„Установени са 111 312 броя кутии цигари от марка NZ с белоруски бандерол”, уточни окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Той допълни, че общата стойност на въпросните кутии възлиза на 840 хиляди лева, а получател на стоката е българско търговско дружество.

Прокуратурата квалифицира контрабандата като тежко умишлено престъпление.

„Излишно следва да бъде упоменато предвиденото от закона за това деяние, а то е лишаване от свобода от 3 до 10 години и комулативно глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева”, допълни още прокурор Чинев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес