Сред загиналите има и дете

Част от моста „Моранди” на автомагистрала в Италия рухна близо до град Генуа. Най-малко 35 души са загинали. Сред жертвите има едно дете, вероятно и чужди туристи. 13 са ранените. 

В момента на рухването по моста са се движили около 30 автомобила и 3 камиона. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста. В района има изтичане на газ. Евакуирани са близките райони, за да бъде избегната по-голяма трагедия. 

СНИМКИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Къщите под съоръжението са били ударени от парчета. 

На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки. В мащабната спасителна операция участват 200 пожарникари. 

Телевизия "Скай Ти Джи 24" поясни, че е паднал 200-метров участък от моста. Според полицията инцидентът е станал в условия на проливен дъжд. Най-вероятната причина за срутването на моста е удар от мълния, твърдят очевидци, цитирани от италиански медии.

Италианската осведомителна агенция АНСА поясни, че бетонният мост е рухнал от около 100 метра височина.

Все още не е ясна причината за инцидента. Трафикът по него е много натоварен.

Мостът е изключително важна транспортна връзка с летището на града и Франция.

Министърът на транспорта на Италия Данило Тонинели нарече инцидента "огромна трагедия" в изявление за медиите, съобщи Ройтерс.

Очевидец разказа, че мостът пропаднал само на 20 метра от колата му. 

"Първо централният стълб падна, а след това всичко останало”, разказва мъжът.

Спасители с кучета работят, за да открият дали има хора под руините на моста.

На място има много линейки и пожарникари.

Мостът е построен през 1968 г., но е ремонтиран през 2016-а.

Движението по магистралата и в двете посоки е спряно.

Българката Петя Колева живее от 27 години в Генуа. Казва, че не си спомня подобна трагедия. По думите й лошото време е основна причина за рухването на моста Моранди. Тя посочва, че районът е изключително гъсто населен.  

Друга българка в Генуа - Олга Борисова разказва, че нейна приятелка е сред евакуираните хора в района на инцидента. Според Олга причина за ужасяващата трагедия може да се окаже не само бурята. 

"Мостът е бил строен много лошо. Всяка година се казва, че този мост е трябвало да се направи нов. Правен е ремонт. Много се говореше, но не са взели достатъчно мерки", посочва тя. 

Към момента информация за пострадали български граждани няма. 

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.