Вижте в кои райони ще бъде най-горещо

Денят ще е слънчев и горещ с температури до 35 градуса. Най-топло ще е в Дунавската равнина и Югоизточна България , където жегата ще достигне 36-37 градуса. След обяд ще се заоблачи с вероятност за слаби превалявания в планините на югозападна България.


ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Черноморието ще е слънчево с разкъсана облачност. Максимални температури до 30-31 градуса. Вълнението на морето – слабо с височина на вълната около метър. Тенденцията е към успокояване на вълнението в следващите 48 часа.


ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

Предимно слънчево време с вероятност за превалявания в масивите на централна и Югозападна България. В ниските части на планините максималната температура ще е около 24 градуса, а в по-високите - около 17 градуса.


ВРЕМЕТО В СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

От събота вечерта до средата на следващата седмица времето ще е сравнително до динамично. Температурите ще паднат с 2-3 градуса. Очакваме краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в западната половина на страната. Около крайбрежието тези процеси ще са по-незабележими.

ВРЕМЕТО ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА

В района на Троянския манастир ще е слънчево и горещо през целия ден с температури до 28 градуса след обяд. В района на Бачковския манастир жегата ще достигне 30-31 градуса в най-топлите часове. Около Рилския манастир ще е най-прохладно – температурите там след обяд ще се колебаят около 24-25 градуса. Има вероятност за слаби превалявания в незначителни количества.


ВРЕМЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Засилен трафик към трите големи манастира с чудотворни икони на Света Богородица – Троянския, Бачковския и Рилския. Ако пътувате към Троянския манастир от Плевен, пътят е затворен при тунела на обхода на Ловеч. Движението на колите е през самия град. От Троян към село Орешак днес се очаква засилен трафик. Екипи на полицията регулират движението. А около самия манастир движението по пътя за село Черни Осъм е затворено и отбито през вътрешността на село Орешак. По пътя към Рилския манастир има свлачище. Крайният срок за отваряне на блокираната лента е днес, но все пак – бъдете внимателни. Около Бачковския манастир – движението по главния път от Асеновград към Смолян е интензивно. В района на манастира пространството традиционно се пълни с автомобили и има предпоставки за инциденти.


ТЕМПЕРАТУРНИ РЕКОРДИ НА 15 АВГУСТ

На този ден най-студено е било в Плевен (9.6 градуса) през 1978 година, а най-топло в Пловдив (39.3 градуса) през 1916 година.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.