Осъдиха бившия шеф на предизборния му щаб, а бившият му адвокат го обвини в престъпление

Черен ден за Доналд Тръмп. В рамките на час две съдебни заседания нанесоха най-тежкия удар срещу американския президент от началото на мандата му.

Първо беше осъден бившият шеф на предизборния му щаб, а после бившият му адвокат го обвини директно в престъпление.

Бившият адвокат на Тръмп заяви, че е извършил престъпление по негово указание

"Фалшиви новини и лов на вещици. Имаме чудна комбинация. Къде е заговорът? Все още търсят връзки с Русия. Къде са тези връзки?", коментира в отговор Тръмп. 

Въпреки ироничния му тон, реакцията на репортерите говори за значимостта на съдебните решения. Те излязоха от съда, бягайки, за да доставят горещата новина.

ФБР e подслушвало адвоката на Тръмп

А събитията бяха като на филм. И се случиха в рамките на няколко минути в две различни съдилища. В едното Пол Манафорт, бивш шеф на предизборния щаб на Тръмп, беше признат за виновен в данъчни и банкови измами. А в другото бившият личен адвокат на Тръмп, Майкъл Коен, се призна за виновен по редица обвинения. Коен директно обвини Тръмп в престъпление, като призна, че му е наредил през 2016 г. да плати за мълчанието на две жени, твърдящи, че са имали сексуални отношения със сегашния президент на САЩ  - порнозвезда и модел на "Плейбой".

Тръмп е сигурен, че адвокатът му няма да се обърне срещу него

Какъв ефект ще имат делата срещу Коен и Манафорт ще покажат изборите за Конгрес за ноември. Тогава, ако демократите успеят да отнемат републиканския контрол върху Капитолия, опасността от импийчмънт е налице. Но винаги има възможност Тръмп да обърне двойното поражение в двойна победа в следващите месеци.

Репортер: Тоня Димитрова

Остава ли непоклатим Тръмп след поражението? Вижте отговора във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.