Съдът реши да пусне Григор Григоров под домашен арест

Съдът реши да пусне под домашен арест шофьора на автобуса, който катастрофира край Своге. Това се случи по искане на Окръжната прокуратура в София, която внесе искането по-рано днес.

Мотивът е, че тази мярка ще изпълни всички нужди, за да може делото да протече нормално, защото според съдията има достатъчно доказателства за това, че Григор Григоров носи част от вината за пътния инцидент. Има и опасност той да се укрие.

Борисов за катастрофата: Няма да има нито закрила, нито пощада за виновните (ВИДЕО)

Адвокатът му внесе в съда подписка в защита на шофьора от повече от 200 души от Божурище. Представи и мотивационни писма от различни училища и детски градини в защита на Григоров. Всички те бяха взети под внимание.

„Съжалявам” – това бяха единствените думи на Григор Григоров пред съда.

„Той наистина не се чувства добре. Това са хора, които от години е возил, познава. Много е тежко и за самия него. Мисля, че ще го преживява много дълго време”, каза адвокатът му Христо Ботев.

Очевидци на трагедията край Своге: Патрулки и леки коли извозваха ранени до болниците

Засега Григор Григоров е посочен за единствен виновен и отговорен за катастрофата. Той и лошият асфалт, който все още не е вписан в обвинението. Адвокат Ботев подчерта, че пети ден след инцидента все още никой не знае точно къде и как е станал първоначалният удар между автобуса и колата.

Държавата отпуска помощи за близките на жертвите и за ранените край Своге

„Той не си спомня да е говорил с когото и да е преди инцидента”, поясни адвокатът.

Въпреки това прокуратурата поиска Григоров да остане под домашен арест, защото можело да се укрие и имало достатъчно доказателства за вината му.

„Изненадва ме въобще, че искат какъвто и да е арест, защото не виждам основания да се искат най-тежките мерки в този случай. За мен вината не е в шофьора на автобуса. Дори и да има някаква, тя е минимална”, на мнение е Христо Ботев.

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТРЕЛКИ: Кой е виновен за некачествения асфалт и допуснатите нарушения?

Прокуратурата цитира разпитите на трима свидетели. Един от тях – жена на име Бистра, която се е возела на първата седалка зад шофьора, разказала пред следователите, че малко преди инцидента си е говорела с него. След това не си спомняла нищо. Именно от това прокуратурата е направила извода, че е бил разсеян. Дали това наистина е така е въпрос на експертизи, които ще се правят.

Снимки: БГНЕС

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.