Заради инцидента полицай от Харманли беше уволнен, а други униформени бяха наказани

Редица нарушения на полицаите и подмяна на фактите при катастрофата в Харманли, при която бащата на президента Георги Радев блъсна човек. Това показват резултатите от вътрешната проверка на МВР.  Униформените, работили по инцидента обаче, не са декларирали, че спрямо тях  е упражнен политически натиск.

Едно от най-грубите нарушения, което отчитат от МВР, е, че полицаите са допуснали външни лица по време на огледа на катастрофата. На мястото е бил бившият кмет на Харманли, активист на БСП. Произшествието стана на кръгово кръстовище в Харманли. Колата на Георги Радев блъсна електрическа триколка. А акт беше съставен на човека, който вече е бил в кръстовището при удара. 

Бащата на президента Радев блъснал с колата си мъж с увреждания (ВИДЕО)

„Има подмяна на фактическата ситуация, комисията е установила, че са допуснати обстоятелства, които са довели до грубо нарушение на квалификацията на произшествието.  Служителят, който е обработил пътно-транспортното произшествие не се е съобразил с този запис, той не го е прегледал и това е много сериозно нарушение. Той е преценил по данни на самия водач”, обясни главен инспектор Росен Рапчев - ГД"Национална полиция" . 

Уволненият полицай след катастрофата с бащата на президента: Съвестта ми е чиста

„Което трябваше по инструкции и по закон си го свърших и видно от мястото на пътнотранспортното произшествие  това, което съм го дал е така”, каза пред NOVA уволненият младши автоконтрольор Митко Станков.

От видеозаписа на камерите в района, става ясно, че след първоначалния оглед на катастрофата, униформените си тръгват. И след близо час се връщат, но вече в компанията на бившия кмет на Харманли, активист на БСП.

Служителят, който е обработил пътно-транспортното произшествие не се е съобразил с този запис, той не го е прегледал и това е много сериозно нарушение.

В нарушение са били и бащата на президента и мъжът с триколката. Но акт е съставен само на единия, но не и на Георги Радев. Затова е уволнен полицаят, написал акта.

Уволниха полицай заради инцидента с бащата на президента

Заради съмнения за нередности, прокуратурата също започна разследване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.