15-километрова колона от автомобили се образува между Симитли и Благоевград

Тежък понеделник по пътищата в страната. В края на трите празнични дни и на летните почивки задръстванията по основните артерии започнаха още по обяд.

15-километрова колона затапи Е79 между Симитли и Благоевград. Ремонтите на „Хемус” и „Тракия” опънаха нервите и на тези, които пътуваха във вътрешността на страната.

В последния почивен ден: Очаква се засилен трафик по пътищата у нас

За улеснение на трафика през Владая, в интервала от 10 до 20 ч., има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут е през магистрала „Люлин".

По всички трасета, по които има натоварено движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, има засилено полицейско присъствие.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона е ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.

За изминалите почивни дни има трима загинали по пътищата - един моторист, един водач на лек автомобил и един пешеходец.

Какво да очакват пътуващите през последния от трите почивни дни?

Тръгването в ранните часове към столицата не помогна на пътуващите по магистрала „Хемус” да избегнат капана на задръстването. Освен многото желаещи да се приберат след почивните дни една от причините за километричните колони са ремонтите по магистралите. От КАТ увериха, че всички пътни полицаи са на крак и напомниха за солените глоби за каране в аварийната лента.

„Наказанието е отнемане на свидетелството за правоуправление и налагане на глоба от 1000 лева. Ако това нарушение се повтори, книжката се отнема за 6 месеца и глобата е 4000 лева”, припомни Илия Георгиев от Пътна полиция.

На магистрала „Тракия” движението беше затруднено от ремонтите при 19 километър. В района на Чирпан пък от днес е въведено ограничение на скоростта от 90 км ч заради неравности по пътното платно.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.