По-рано запорираха банкови сметки, имоти и дружествени дялове на семейство Арабаджиеви

Запечатаха хотел "Маринела" на бизнесмена Ветко Арабаджиев. От НАП са разлепили съобщения на рецепцията за наложената административна мярка. Проверка на място обаче установи, че съобщението на данъчните е свалено. От хотела твърдят, че работят,  но няма свободни места. 

 

До дни Арабаджиеви се връщат доброволно в България

Неофициално обаче се знае, че данъчните са дали 7-дневен гратисен период само за съществуващите резервации. Според управата на "Маринела" всички необходими документи са били внесени в Приходната агенция на 17 септември. Запечатването може да бъде обжалвано.

По-рано спецсъдът запорира банкови сметки, имоти и дружествени дялове на Ветко и Маринела Арабаджиеви, по искане на Специализираната прокуратура. Семейството е обвинено в данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха обявени за издирване чрез Интерпол. 

Спецпрокуратурата иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“

За постоянно в ареста е техния син Вълчо Арабаджиев, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Съдът върна в ареста Вълчо Арабаджиев

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на офциални данни от всички банкови институции. Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и с. Свежен.

От прокуратурата уточняват, че в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.