Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно, съобщи адвокат Илиян Василев на заседание на Апелативния специализиран съд.

Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа жалба на Специализираната прокуратура срещу пускането под парична гаранция на други трима от групата – синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Обвиняемите настояват за по-лека мярка.

Съдът се оттегли на съвещание и се очаква решението по казуса.

Ще остане ли на свобода Вълчо Арабаджиев? (ВИДЕО+СНИМКИ)

СЛЕД АКЦИЯТА В ХОТЕЛИ: Разследващи намерили 10 млн. лв. в брой (ВИДЕО+СНИМКИ)

Има ли политически чадър над семейство Арабаджиеви?

„Тази преписка, която в тези 47 тома, представят по делото, тя виси пред тях от 3 години. По тази преписка нито има повдигнати обвинения, нито по някакъв начин е препятствана дейността на тези фирми. Те си знаят, че престъпление няма”, заяви адвокат Илиян Василев. „Едно семейство показва на държавата свои 20 милиона, държавата признава, че са законни. След няколко месеца същата държава идва и ти ги взима и прави карнавал”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.