Те искат да насочат вниманието към пътните инциденти с млади водачи

Да обявиш война на войната по пътищата – с тази нелека задача са се нагърбили 10 популярни жени, които ще участват в едно по-различно автомобилно състезание. Негова идея е да насочи вниманието към пътните инциденти с участието на млади водачи. Целта е да се промени културата на шофиране. 

Миглена Ангелова: Причина №1 за катастрофи при младите е писането на sms

В състезанието "Овация 2018" ще вземат участие 10 красиви дами - две от тях са звездите на Vbox7.com Биляна Лазарова и Надя Петрова. 

"Смятам, че войната по пътищата е една от най-сериозните теми в България в момента. Ситуацията, която създаваме на пътя зависи само и единствено от нас и повечето конфликтни ситуации са човешко дело, а не пътни и метеорологични условия" - заяви Биляна Лазарова. 

"За мен е изключителна чест да съм тук, защото много млади хора ни гледат и ни подражават. Ние имаме възможността да им покажем как се кара правилно" - пък сподели Надя Петрова. 

Миглена Ангелова събира известни дами в автомобилно състезание "Овация 2018"

"Овация 2018" е насочена към младите хора и с нея желаем да създадем национално движение за отговорни млади шофьори. Насочили сме се именно към младите шофьори, защото са много рискова група - те правят най-много ПТП-та", разказа организаторът на събитието - журналистът Миглена Ангелова.

Освен двете красавици ще се включат още журналистът Миглена Ангелова, "Мис България 2018“ Тамара Георгиева, близначките от X-Factor Алекс и Влади, Ася Капчикова, Ралица Петрова от уеб мистерията “Килерът“, Петя Стоянова (Пенелопе), която бе част от уеб проекта “InstaQueen“, тийн любимката Ева и студентката по информатика Елен Стоенчева. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.