Все още няма задържани за престъплението

Четвърти ден все още няма заподозрян за  убийство на русенската журналистка  - Виктория Маринова, въпреки множеството оставени следи. Вчера вечерта в няколко областни града  в страната хората организираха мълчаливо бдение в памет на Виктория. Тялото на 30-годишната журналистка беше намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултатите, които ще покажат дали по тях има оставени чужди отпечатъци.  

Бдения в няколко града в памет на убитата журналистка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наш екип установи, че мястото на убийството отново е отцепено с полицейски ленти, има и полицейски патрул в района. МВР впрегна всички възможни сили по разследването на убийството на Виктория. Все още обаче заподозрян и задържан няма и именно това притеснява хората в града. Много от колегите и познатите на Виктория казват, че не трябва да се спекулира твърде много с версията, че убийството е извършено заради нейната работа, защото жената се е занимавала основно досега с благотворителност, ръководила е редица каузи, свързани със социално слаби семейства и деца, които са били в нужда. Не е била класически разследващ журналист, който да се е занимавал с конкретна проблематична тематика в своите материали в телевизията. Все пак хората смятат, че не трябва да се пропуска и тази версия. Полицията увери, че работи по всички възможни версии, основните от които са за това, че нападението може да е случайно или пък да е планирано от човек, който е познавал Виктория.

Вчера в центъра на Русе се събра целия град, хората се стекоха, за да запалят свещи и да се помолят за Виктория. Всички са я познавали, тя е имала отношение към всяко събитие в града.

„Такова убийство не се е случвало от години, Русе не помни такова нещо, това е шок за града”, каза жена, дошла на бдението. Тя обаче се притеснява, че истинският убиец на жената никога няма да бъде разкрит.

„Настоявам за справедливост, за правосъдие, за това всички ние да се чувстваме по-сигурни”, каза друга жена, дошла на бдението в памет на убитата журналистка.

30-годишната Виктория доскоро е била омъжена за собственика на русенската телевизия TVN. Нито той, нито колегите й в медията за момента се съгласяват да разговарят с екипа ни. 

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.