В ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност

Премиерът Бойко Борисов се срещна с вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства /ОАЕ/ и управник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум, съобщават от Пресслужбата на Министерски съвет.

"Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги развиваме и задълбочаваме", заяви Бойко Борисов по време на срещата.   

Той отбеляза, че цени високо наличието на взаимна политическа воля за активизиране на двустранното сътрудничество и изтъкна ролята на Дубай в развитието на българо-емиратските връзки. Борисов заяви, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в региона българска общност, като по-голямата част от нейните представители живеят и работят именно в Дубай.

Министър-председателят изрази увереност, че България и федералната монархия могат да си сътрудничат успешно в сфери като информационните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността.

Според Борисов би било от полза и за двете страни, ако се насърчават контактите между представителите на бизнеса.

Премиерът отправи покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България, за да се запознае с потенциала на страната ни и за да продължи обсъждането на пътищата за разширяване на взаимното сътрудничество.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.