Кристиан Кръстев коментира оставките на ръководството на железниците

„Положението в БДЖ открай време не е цветущо. Тези хора доведоха железниците до състоянието, в което са в момента”. Така бившият транспортен министър Кристиан Кръстев коментира оставките на ръководството на БДЖ в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”.

Тримата членове на съвета на директорите на Холдинг БДЖ подадоха оставки днес. Това са шефът на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, главният изпълнителен директор Владимир Владимиров, както и финансист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Ръководството на БДЖ подаде оставки

Пред водещите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров, Кристиан Кръстев заяви, че не е изненадан от оставките и намекна, че може и да не са оставки.

„Имаше достатъчно време г-н Желязков (транспортният министър – бел. ред. ), за да огледа обстановката в Министерството на транспорта, съответно и в дружествата, които са негови подопечни. Това е най-логичното нещо, което можеше да направи. Адмирации за действията, които е предприел”, заяви Кръстев.

Освен това бившият транспортен министър заяви, че не е важно кой е на конкретен пост, а какви мерки ще бъдат взети за оздравяване на БДЖ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.