Част от записаното в пакта за миграцията на ООН касае националната сигурност на България

В момента не се обсъжда подаването на оставки заради протестите. Това каза депутатът от „Обединени патриоти”, ВМРО,  Юлиан Ангелов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„ВМРО винаги сме подкрепяли хората и всеки има право да протестира. Ние сме против това, когато определен кръг от хора излязат да протестират, засегнати по определена тема, други хора се възползват от тяхното нещастие, или от тяхното искане и виждаме как едни нормални протести, които се организират, в следващия момент избухват някакви страсти. Винаги се намират провокатори. Имаме против, когато определени кръгове от криминалния контингент, от различни неправителствени организации, от кръгове, близки до опозицията, или бизнес кръгове, които не ги устройва в момента, да се включват в протестите”, обясни депутатът.

Нова вечер на протести в няколко града в страната (ВИДЕО+СНИМКИ)

Маринов: Гарантираме правото на протест на всеки, който го прави законно

„Нещата, които това правителство прави, досега 30 години в България не са се случвали. Проблеми има много”, каза още депутатът.

Веселин Марешки: Опитват се да ни пречупят

Юлиан Ангелов коментира и искането на лидера на Воля Веселин  Марешки за оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов:

„Г-н Марешки може да поиска оставката на когото пожелае. Той е председател на партия и народен представител. Въпросът е обаче какво прави на трибуната на НС като заместник-председател на парламента с повдигнати обвинения за рекет, изнудване и побой. Г-н Каракачанов не се сещам да има повдигнати обвинения за каквото и да е. Когато някой говори за морал и за неща, които трябва да се случват, първо трябва да погледне себе си. Твърденията на г-н Марешки са различни всеки ден”.

България излиза от пакта за миграция на ООН (ВИДЕО)

По повод на решението на правителството страната ни да напусне пакта за миграция на ООН, Ангелов коментира: „Депутатите от ВМРО алармираха за скритите неща в глобалния пакт за миграцията на ООН, които касаят националната сигурност не само на България, но и на останалите държави от ЕС, с изграждането на коридори за миграция с това, че всеки един от тези мигранти, който няма лични документи, съответно държавата трябва да му ги предостави на базата на това той какъв е заявил, че е. Така всякакви радикалисти, могат да нахлуят във всяка една държава и да се представят за каквито искат и съответно населението на България и Европа да страда”.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.