Това написаха от дружеството в писмо до медиите

Чешката компания ЧЕЗ започва преговори и с втория кандидат за закупуването на активите й в България - индийската компания "Индия Пауър". От ЧЕЗ уточняват, че в същото време договорът им с „Инерком” остава в сила. От своя страна фирмата на Гинка Върбакова заяви, че полага всички усилия за получаването на разрешение от регулатора и за сделката.

Работим за финализиране на сделката за активите на ЧЕЗ, написаха от дружеството „Инерком” в писмо до медиите.

„Инерком”: Не ползваме политически протекции

„Инерком” полага всички необходими усилия за изпълнение на отлагателните условия по договора-получаване на регулаторно разрешение и е в очакване на одобрението му. Сделката между ЧЕЗ и „Инерком” следва законовите изисквания, компетентни да се произнасят са само определените по закон български институции. „Инерком” има подкрепата на глобални инвестиционни банки за финализиране на сделката”, пишат от "Инерком".

ЧЕЗ обмисля жалба срещу България в Европейската комисия

Преди няколко месеца дружеството на Гинка Върбакова получи втори отказ за покупката на ЧЕЗ. Веднъж на компанията беше отказано да купи ЧЕЗ и ръководството промени дейностите на фирмата си, за да отговори на изискванията. Кандидатства втори път за сделката. КЗК обаче отново отказва да разгледа купуването на най-голямото ЕРП у нас с аргумента, че още не е приключило обжалването на предишния отказ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.