Вицепремиерът продължи с критиките спрямо западната ни съседка

Позицията на вицепремиера Красимир Каракачанов относно Македония не е обсъдена с българското правителство, но не означава, че няма неговата подкрепа. В интервю за предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" вицепремиерът продължи с критиките спрямо Македония като нарече поведението им "шизофренно".

„Обръщам се директно към Зоран Заев като българин, като председател на ВМРО и като човек, направил много, за да се случи договорът за добросъседство. И точно като вицепремиер съм си позволил да кажа, че „ще гледат ЕС И НАТО през крив макарон”. Мисля, че добре ме разбраха в Скопие и реакцията им беше културна”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Скопие: Изявлението на Каракачанов е повод за враждебност, искаме приятелство

"Напрежение няма, но на мен вече ми омръзна. Крайно време е да разберат, че не могат да ни правят на луди и да не си мислят, че могат да ни излъжат. Един ден в Македония трябва да се осъзнаят и да спрат с тази шизофрения", допълни Каракачанов.

Той изрази опасения, че при евентуално приемане на Скопие в НАТО и ЕС, може да има атаки и искания към България.

От една страна те говорят за добросъседство и приятелство, а в същото време продължават да правят антибългарска политика”, заяви Каракачанов.

Той сподели още, че не вижда напредък и в работата на междудържавната комисия, която трябва да изчисти спорните моменти в историята.  

Цялото интервю гледайте във видеото най-горе.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.