Това ще бъде преломна година, заяви депутатът от ГЕРБ

„2019 г. ще бъде преломната. Това ще е годината, в която ще бъдат пречупени амбициите на опозицията за предсрочни избори и смяна на властта”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.  

Той коментира социологическите изследвания, според които подкрепата за управляващи и опозиция почти се изравнява.

„Тренд“: През ноември за ГЕРБ биха гласували 21,2%, а за БСП - 19,9%

„Дори да сме стигнали средата на мандата, след всичко, което се разви от първия ден, опозицията от първия ден започна битка с управляващите, целият този период на безпрецедентни атаки срещу управляващите, особено тази година, не може да не доведе до едно такова съотношение относно доверието”, заяви Гърневски.

Той отправи и критики към президента Румен Радев.

„Най-нормално е президентът да се срещне с управляващите. Но когато не искаш да се срещнеш с управляващите, не се интересуваш дали изпълняват програмата си, а искаш да се срещнеш с хора, които са изгубили изборите, искаш да обсъдиш тяхната абстрактна визия – това не е нормално”, заяви Гърневски.

За дискусията, организирана от президента, по темата за прозрачността на изборите, на която ГЕРБ не отиде, Спас Гърневски заяви:

„Насрочва я в последния момент. И когато прави такава среща за Изборния кодекс, би било нормално към президента също да има зададени въпроси. А такива са зададени. Има сериозни съмнения за президентските избори. Има ли в неговата кампания социално слаби хора, които се явяват спонсори на неговата кампания като подставени лица”, запита Гърневски.  

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.