Коментират политическият анализатор Стойчо Стойчев и политологът Иво Инджов

Последните социологически изследвания сочат много близки резултати в подкрепата към управляващите от ГЕРБ и опозицията в лицето на БСП. Според социолозите разликата е в рамките на статистическата грешка.  

„Това, което в момента се отчита, не може да бъде представено като краен резултат, защото знаем, че електоралните нагласи са силно волатилни. Подобни изследвания не отчитат корпоративния вот, който в България е доста голям. В крайна сметка по време на избори винаги се оказваме изненадани”, коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” политическият анализатор Стойчо Стойчев. „В период на изострена политическа конфронтация между управляващите от една стана и президента, и БСП от друга – такъв тип изследвания се използват, за да се заблуждава народът, че има реална политическа битка”, смята още Стойчев.

„Проблемът на опозицията, на БСП, е, че тя не успява да канализира своите намерения, послания, и да изпревари ГЕРБ. БСП дава противоречиви послания”, заяви политологът Иво Инджов.

Що се отнася до по-малките партии в управляващата коалиция, Стойчо Стойчев коментира, че обикновено те губят имиджово от участието си в управлението.

„В България обаче не се случва това. Преди избори социолозите винаги отписват „Атака”, а „Атака” винаги е в парламента. Тя е скрита от социолозите, техният електорат не са от хората, които обичат да отговарят на социолози”, коментира Стойчев.

Според Инджов протестите  в момента са утихнали, но причините за социалното недоволство не са изчезнали.

„Предстоят много високи сметки. Икономисти прогнозират драстично поскъпване на цените”, заяви Инджов.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.