"Топлофикация" изненада хората във Велико Търново

70 лева за кубик топла вода. Шокиращите фактури бяха издадени от топлофикацията във Велико Търново. Там назрява масово недоволство срещу високите сметки за ноември.

Повече от 10 години Владислава Андреева и семейството й ползват услугите на "Топлофикация". Досега за топлата вода плащала по 10,80 лв. за кубичен метър. На 12 декември обаче остават изненадани.

„Беше пълен шок, защото се оказва, че сметката за моето четиричленно домакинство е на „скромната” сума от 238,65 лв., което означава, че според документа, който сме получили, ние сме използвали девет кубика топла вода и дължим тази сума. Но има и жилищни сгради във Велико Търново, където абонатите ще трябва да заплатят по 70 лв. за един кубик”, разказа Владислава Андреева.

"На твоя страна": Надписват ли ни сметките за парно? (ВИДЕО)

За един кубик топла вода тя ще трябва да плати около 26 лева, а средното потребление за една фамилия във Велико Търново е между 2 и 3 кубика. Оказва се, че с последното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране топлоцентралата във Велико Търново е променила цените, като различните абонати ще плащат според мощността, необходима за погряване на водата. Това било оповестено само на сайта на дружеството.

РЕКОРДНИ ФАКТУРИ: 3800 лв. сметка за вода (ВИДЕО)

От ръководството отказаха отговор. Владислава смята да съди "Топлофикация", а много други търновци се готвят да се откажат от парното. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.