Евродепутатът коментира появата на Марк Жирардели като мажоритарен собственик на "Юлен"

Австрийският скиор и петкратен носител на световната купа Марк Жирардели изненадващо обяви, че е мажоритарен собственик на фирмата "Юлен" и концесията в Банско. В ефира на "Здравей, България" тази сутрин той обясни, че е придобил акциите си през 2016 г., но отказа да каже от кого ги е купил и кои са другите собственици в дружеството.

Жирардели: Придобих мажоритарния дял на „Юлен” през 2016 г. (ВИДЕО)

„Не знам защо Марк Жирардели се появи сега и не знам дали е важно кога. Важното е, че една любима дъвка на зелените рекетьори беше им извадена от устата. Любимите им приказки, с които спекулираха по тази тема и с които пречеха на развитието на българския туризъм, са обезсмислени. Това е име в ските и никой не може да излезе срещу него аргументирано”, заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”, евродепутатът Ангел Джамбазки.

Марк Жирардели е мажоритарен собственик на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско

Той изрази надежда най-накрая да се построи втората въжена линия, да бъде развита инфраструктура и да се направи връзка с Добринище, което ще донесе развитие на българския туризъм и всички хора, които живеят там.

„Ако те имат възможност да работят, няма да бракониерстват и да секат гората. Кое е по-зелено – да има развитие и доходи, или да се бракониерства”, попита Джамбазки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.