Коментира заместник-председателят на парламентарната група Халил Летифов

„Рушенето на държавността продължи със страшна сила в изминалата година и половина. Опозиция сме на управляващите заради липсата на реформи и ясна визия. Имаме ценностни различия, които не можем да приемем”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Халил Летифов.

Той коментира и текстовете в новоприетия антикорупционен закон, които засягат възможността делото за отнемане на имущество на дадено лице да продължи, дори ако наказателното производство срещу него е спряло.

„Антикорупционното законодателство трябва да се развива. Относно общинските съветници - трябва да отговорим дали те са висша държавна длъжност. Освен това, те са хиляди и това ще усложни значително работата на антикорупционния орган”, заяви Летифов.

Той изрази съмнение, че КОНПИ ще се използва като репресивен орган за упражняване на натиск.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС коментира и т.нар. закон „Макрон”, които предизвика вълна от недоволство сред родните превозвачи.

„Големите страни прокарват протекционистко законодателство, за да защитят собствените си интереси”, заяви Летифов и изрази надежда, че някои от разпоредбите ще отпаднат или ще бъдат променени.

Депутатът каза още, че ДПС подкрепя идеята за въвеждане на машинно гласуване, но не и дистанционно. Партията се обявява и против преференциалния вот.

Цялото интервю гледайте във видеото.