Голяма част от центъра е затворен за автомобили

Сцената на площад „Батемберг” вече е готова. За да се стигне до нея хората ще трябва да преминат през 8 контролно-пропускателни пункта. Те ще бъдат разположени между бул. „Цар Освободител” и ул „Дякон Игнатий”, между Националната художествена галерия и Природонаучния музей, между галерията и Партийния дом, между Партийния дом и БНБ. Другите 4 пункта ще се намират от страната на Народния театър.

Концертната програма ще започне в 22:00 ч. и ще продължи до 01:00 ч.

„На пунктовете ще се проверяват лица, които са в неадекватно състояние и носят обемисти предмети. Забранява се и внасянето на пиротехнически изделия. Полицаите в района ще бъдат около 350” заяви началникът на отдел „Охранителна полиция”, СДВР Борислав Муеров.

Новогодишният концерт стана причина за промени в движението на София още от неделя. Затворени за престой и движение на автомобили остават самият площад „Батемберг” и улица „Дякон Игнатий” . От 14:00 ч. днес до 06:00 часа сутринта на 1-ви януари временно се забранява влизането на автомобили по бул. „Цар Освободител” и каретата от улици около него. 

30 000 души излязоха миналата година на площада, за да посрещнат настъпването на Новата година.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Автобусните линии обаче ще се движат по променени маршрути.

Линия 1 в посока „Младост” ще се движи от бул. „Тодор Александров” по бул. „Княз Александър Дондуков” и по бул. „Цар Освободител”.

За линия 2 в посока „Студентски град” се закрият спирките – „Площад Княз Александър I” ул. „Париж" и ул. „6-ти септември".

Линия 3 след кръстовището с бул. „Васил Левски” ще се движи направо по маршрута до автостанция „Изток”.

За нощна линия 4 в посока ж.к. „Дружба 2” ще се движи от бул. „Тодор Александров” по бул. „Княз Александър I”, „Дондуков” и бул. „Васил Левски".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.