Писателят с пост в памет на Иван Ласкин

Публикация на писателя Калин Терзийски в памет на актьора Иван Ласкин предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи. В нея той споделя мнението си присъствието на алкохола в живота на човека. В ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" Терзийски обясни какво го е провокирало да напише статията. 

"Бог да прости Иван Ласкин! Последните седмици много мислих за него, за живота, за смъртта и нямаше как да не напиша такъв малък памфлет, макар че той заслужава много повече. Човекът заслужава много повече. Ние, не че сме лоши, но някак забравихме, че човекът заслужава много повече. Иван Ласкин е чудесен актьор, кавам "е", защото артистът не умира. Той остава, докато хората помнят изкуството. Късопаметни сме и това ни прави лоши", каза писателят.

Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той коментира и явлението "социални мрежи", в които според него, човек гледа само личния живот на другия.

"Хората винаги са били любопитни към личния свят. но не на всички други, а на онези, които изпъкват", смята Терзийски.

Калин Терзийски говори и за книгата си "Алкохол".

"Всичко се движи в познатия ни свят на приливи или отливи. Едни големи приливи на либерализъм, на рационалност, се сменят с приливи на бездуховност. Когато "Алхохол" беше на върха си, усещах прилив на свобода. Сега обаче мракобесната чалга властва", заяви писателят.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Репортер: Иво Тодоров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.