Коментира д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“

Поредно брутално убийство над жена беляза изминалата седмица. 28 са българките, убити през 2018 година. Красимира, Антония, Мария, Елена, Десислава, Венета, Дарина са част от имената в черния списък...

"28 българки са убити през 2018 г., повечето от партньорите си. Това е знак за психопатизация на обществото", заяви в предаването "Събуди се" д-р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски".

"Това, което виждаме всеки ден, е маркер, че все повече хора отказват да спазват нормите на обществото", коментира още доктор Гълъбова.

Тя добави, че във възпитанието на българските деца, играе огромна роля присъствието на двама родители в семейството.

Обвиненият в убийството на приятелката си се разплака в съда (ВИДЕО)

"Човек може да прояви агресия заради ревност, но да се рови в телефона на друг, е израз на тежък комплекс. Ревнивците са нестабилни хора и нямат доверие на себе си", добави Гълъбова.

Убийството на млада жена в София - вероятно от ревност (ВИДЕО+СНИМКИ)

А дали сме безсилни срещу насилниците, психиатърът отговори:

"Не сме безсилни, но превенцията и профилактиката е по-важната. Емоциите не могат да се владеят, но върху изявата имаме контрол. Трябва да учим нашите деца да контролират изявата на емоциите, да се получават по-строги наказания в по-зряла възраст, но най-вече да бъдат себе си", уточни тя.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.