По тялото на жертвата имало множество следи от насилие

Младата жена, открита мъртва в столичния квартал "Банишора", е убита от ревност. Това съобщиха от прокуратурата. Конкретният повод за ревността е получено съобщение във Viber, което мъжът настоял да прочете и да разбере от кого е. След като приятелката му Калина Симова отказала, той се ядосал и я убил. 

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства, че приятелят на убитата жена - Васил Василев, е извършител на убийството. Повдигнато му е обвинение и е задържан му под стража за 72 часа. След това ще бъде внесено с искане за постоянен арест, съобщиха от прокуратурата.

СНИМКИ ОТ БРИФИНГА НА ПРОКУРАТУРАТА ВИЖТЕ ТУК

Мъжът твърдял пред полицията, че не помни нищо. Пил успокоителни, след което направил опит за самоубийство с въздушна пушка, но има само драскотина. В момента той е в „Пирогов” в стабилно състояние.

След като убил приятелката си, 23-годишният мъж написал съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Написал му още, че възнамерява да се самоубие. Бащата подал сигнал на тевлефон 112.

Това е вторият опит за самоубийство на Васил. Преди две години, след скандал с негова партньорка, отново заявил пред близките си, че има намерение да отнеме собствения си живот.

Жертвата и убиецът се познавали от три месеца. Почти веднага заживели заедно в апартамента на младата жена - 26-годишната Калина. Тя била счетоводител, а той – готвач. И двамата карали сноуборд. Съседите не са чували да се карат. Не е ясно дали върху Калина е упражнявано системно домашно насилие. В МВР не са постъпвали сигнали. 

25-годишна жена е убита в София

Жената беше открита в апартамент с множество следи от насилие, включително и от душене. Васил бил в съседната стая. Когато полицията пристигнала на адреса, вратата била заключена и се наложило да бъде срязана. 

Само за миналата година в България са убити 35 жени. Това отчитат по медийни публикации от Българския фонд за жените. А от началото на 2019 г. жертвите вече са две. Данните показват, че всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.