Компаниите могат да кандидатстват с най-добрите си инициативи в подкрепа на служителите, екологията и обществото до 31 януари

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) съобщава, че поради големия интерес крайният срок за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2018 се удължава до 31 януари включително. Подаването на номинации е безплатно и се извършва на сайта на Форума www.bblf.bg. Компаниите могат да кандидатстват с най-добрите си инициативи в подкрепа на служителите, природата и обществото или да бъдат номинирани от своите партньори от гражданския сектор.

Годишните награди за отговорен бизнес – най-престижните национални отличия в областта на социалната отговорност и устойчивото развитие, имат за цел да популяризират усилията на бизнеса в подкрепа на каузи като образование, здравеопазване, екология, развитие на талантите и на местните общности. Целта на БФБЛ е да насърчи приноса на частния сектор към създаването на по-справедливо общество и по-устойчиво бъдеще и с това да направи страната ни добро място за инвестиции, работа и живот.

Бизнес конкурсът се организира от БФБЛ за 16-и път и ще отличи социалните ангажименти на компаниите в шест категории. Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. Класираните на първите три места в екологичната категория получават още една възможност да представят проектите си, този път на международно ниво – БФБЛ ще ги номинира за участие в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от авторитетно независимо жури от специалисти с разнообразна експертиза, а победителите и финалистите ще бъдат обявени по време на гала церемония през февруари 2019 г. в София. За повече информация: www.bblf.bg.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. За още информация: www.bblf.bg и в социалните мрежи с #BBLFAwards2018, #отговоренбизнес.

БФБЛ е лидерски форум от организации със споделени ценности, чиято мисия е да създават стойност за обществото по отговорен, прозрачен и етичен начин. Приобщаваме ключови лидери от политиката, бизнеса, дипломацията, неправителствения сектор и медиите, за да трансформираме заедно обществото. Визията ни е България да стане желано място за инвестиции, работа и живот.