Нападението е станало в Гурково, а състоянието й е тежко

Крадец нахлу в дома на самотна 83-годишна жена и я преби заради 35 лева. Това се е случило в град Гурково, до Стара Загора. Жената е в болница със сериозни наранявания. А нападателят се оказа рецидивист, който наскоро излязъл от затвора.

След побоя на булевард във Варна: Говорят потърпевшите и свидетел (ВИДЕО)

83-годишната Иванка живее сама в къщата си в Гурково. Снощи малко преди полунощ, чула шум. В този момент в стаята на възрастната жена нахлул нападател и започнал да я бие.

„Не можах да реагирам и започна да ме бие. Запуши ми устата. С едната ръка ми запуши устата, с другата удря по глава, по чело, по нос навсякъде”, разказва Иванка Койчева.

Агресията на нападателя обаче не спряла дотук.

„После ме хвана за дрехата и ме хвърли до печката на 2-3 метра. И тогава вече започна да ме рита, отзад по гърба. И по едно време кат ма събори на земята, започна да ме рита. Не помня как съм станала. Поиска пари”, разказва още Иванка Койчева.

Нападателят преровил стаята и намерил в едно от чекмеджетата 20 лева. Тогава извадил нож и поискал още пари. Възрастната жена извадила още 15 лева от портмонето си.

След подадения сигнал, 40-годишният нападател Кольо Рашев е задържан. Той е хванат в момента, в който пазарувал в магазин в селото. Пробите показали, че е дрогиран. Мъжът е с множество присъди зад гърба си. За последно излязъл от затвора преди 2 месеца. Сега го чака ново обвинение и нов процес.

Пребитата възрастна жена е настанена в неврохирургия в Стара Загора.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.