По темата за изтребителите левицата застана плътно до президента

След изказването на президента, политическата битка се изостри - между управляващи и опозиция, между президент и кабинет. Левицата категорично подкрепи тезата за предсрочни избори, а от ГЕРБ видяха "политическо лицемерие".

„За съжаление, не отива на високопоставени политици да се подвеждат толкова лесно”, заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

„Мисля, че няма нищо странно в това негово изявление. Когато той говори, говори от името на българските граждани”, коментира от своя страна депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Президентът ще сформира Съвет за стратегическо развитие на България

Държавният глава бил подведен с неокончателни данни за  инвестициите. Срив нямало, побърза да обясни финансовият министър.

„Когато излязат окончателните данни за 2018 година ще се види, че те не само не са се сринали, ами и са нараснали през 2018 г.”, каза още Горанов. И допълни, че всичко било въпрос на интерпретация и цел. В случая целта била политическа.

„Очевидно със заявката, че са необходими предсрочни избори, държавният глава заявява, че не одобрява работата на правителството”, коментира още Горанов.

Каракачанов: При договор със САЩ, авиацията ще лети на най-добрия боен самолет

„В България преди години идваха заради евтина работна ръка, сега идват заради финансова стабилност и квалифицирана работна ръка”, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

По линия на изтребителите левицата застана плътно до президента. Търпението било преляло. Въпросът не бил дали, а кога.

„Всички сме наясно, че скоро ще има предсрочни избори. Това управление е нестабилно. Това, което се обещава, не се изпълнява”, коментира Драгомир Стойнев.

„Политическо лицемерие: да кажеш, че най-доброто е F-16, а президент да се държи като рекламно лице на "Грипен”, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Според управляващите процедурата за избор на нови изтребители била напълно прозрачна и не бивало да се използва за политически цели.

„Изключително прозрачно се избра това да е американската фирма. Няма по-прозрачно от това – с дебат в парламента”, заяви още министър Горанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.