С инцидент започна визитата на Тереза Мей в Брюксел

Отчаян опит на британския премиер Тереза Мей да предоговори споразумението за Brexit.

След разговори в Брюксел председателят на комисията Жан-Клод Юнкер отново подчерта, че то не може да се променя по желание на Мей. Европейският съюз  обаче остава отворен да допише в договора необвързващи клаузи. Преговорните екипи ще се срещнат, за да обмислят какво може да се направи, така че споразумението да получи подкрепата на британския парламент. А единствената конкретна договорка, с която се разделиха Мей и Юнкер беше да се срещнат отново в края на месеца.

Визитата на британския премиер в Брюксел започна с инцидент. Противник на Brexit скочи пред кортежа на британския премиер. Мъжът беше ударен леко от една от колите, но не пострада. Мей отиде в Брюксел за среща с лидерите на Европейския съюз. Тя ще се опита да намери начин да избегне Brexit без споразумение.

Оптимизмът за Brexit със сделка се топи в Брюксел

Президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза, че Съюзът няма да отвори отново за преговори споразумението, което подписа с Великобритания. 

Туск: Поддръжниците на Brexit без сделка имат запазено място в ада

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвика полемики на Острова, като заяви, че политиците, подкрепящи Brexit, безразсъдно са се провалили. Той категорично заяви, че който иска Brexit без сделка "има запазено място в ада".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.