Сигналът за случая е подаден вчера малко след 18 часа

15-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от четирима маскирани. Инцидентът се случва посред бял ден в центъра на София. Момчето е било нападнато на излизане от входа, в който живее.  То е пресрещнато от други две момчета с маски. Питат го от кой отбор е – „Левски” или ЦСКА. Следва отговор, а маскираните започват да го удрят. Тогава 15-годишното момче прави опит да избяга.

„Попитали са го дали симпатизира на един от двата клуба, но по-скоро не е фенско според мен”, казва ст. комисар Георги Хаджиев, СДВР. „Първите двама тръгват към него и започват да го удрят. След като той опитва да се предпази, се появяват  още двама, всички с маски.  Започва инстинктивно да бяга. Те го гонят, стигат го и го събарят на земята”, казва бащата на момчето -  Желяз Турлаков.

В този момент случаен минувач се намесва. Започва да крещи, а нападателите се стряскат и бягат. На баща си, 15-годишното момче казало, че не познава момчетата, които са го нападнали. Родителят обаче има своите подозрения.

„Два дни преди това той си беше направил среща с момче от съседния клас. На нея обаче идват още седем момчета. Когато аз се разделям с него и се обръщам и видях, че го бяха заобиколили и започва дърпане като да го бият”, казва още бащата.

Намесил се и сложил край на разпрата между тийнейджърите. Разбрал, че става дума за любовна драма, но не обърнал сериозно внимание. Днес обаче е сигурен, че двете ситуации имат връзка помежду си. А след вчерашния побой, 15-годишното момче е в болница. Без опасност за живота. Заради случилото се е подадена и жалба в полицията.

„За мен това е опит за убийство. Имало е нож в едното от момчетата, а другото е държало метален предмет, най-вероятно бокс”, казва бащата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.