Мачът се игра на стадион "Георги Аспарухов"

"Лудогорец" прекърши появилите се шампионски амбиции на "Левски", побеждавайки "сините" с 2:0 насред препълнения стадион "Георги Аспарухов" в голямото дерби от 25-ия кръг на Първа лига, съобщава Gong.bg.

Еуфорията сред феновете на "Левски" преди двубоя бе огромна, но голът на Марселиньо през първото полувреме накара над 16 хиляди зрители, изпълнили "Герена", да си тръгнат разочаровани. В самия край пък Джоди Лукоки узакони успеха с втори гол във вратата на Николай Михайлов.

С оглед на играта "Лудогорец" стигна напълно заслужено до победата, с която на практика шампионите слагат край на шампионските амбиции на "сините". Разликата между двата отбора става 8 точки. ЦСКА пък се възползва от поражението на "Левски" и отново еднолично е на второ място. "Червените" обаче остават на 5 точки зад лидера.

Надеждите на "Левски" до голяма степен бяха свързани освен с подема в играта на отбора, и с кризата в представянето на разградчани, които обаче днес не оставиха съмнение в по-високата си класа и взеха ключовия двубой, който бе и повторен дебют начело на тима за Стойчо Стоев. Той надигра своя колега Георги Дерменджиев и отново вкара "Лудогорец" на пътя към поредна шампионска титла. За "Левски" пък това бе девети пореден двубой срещу "Лудогорец", в който "сините" не успяват да спечелят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.