Това заяви албанския премиер

Албанският премиер Еди Рама на съвместна пресконференция с македонския си колега Зоран Заев каза днес, че търговският обмен между двете страни се е увеличил значително. Това съобщи БГНЕС. Рама отбеляза, че продължаването на магистралата до сегмента Скопие-Блаце е стратегическа необходимост.

„Има много неща, които можем да направим заедно. Имаме значително увеличение на обема на търговията между двете страни. Миналата година търговският обмен се е увеличил с 11%, но мисля, че това е много малко в сравнение с нашия потенциал", каза албанския премиер.

Той добави, че тъй като много инфраструктурни дейности ги обединяват с Македония, поради общи интереси, продължаването на магистралата било стратегическа необходимост. Рама смята още, че, според възможностите и плановете, македонското правителство ще влезе в процеса на реализация в необходимия момент, който според него ще дойде скоро.

Албанският парламент под обсада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Курсът на строителните работи по албанския магистрален път се осъществява с ускорена динамика. Разстоянието от Тирана до граничния пункт „Блато”, който е на албанско-македонската граница близо до Дебър, от 182 км. ще стане 70 км. Еди Рама съобщи на пресконференцията, че през лятото правителствата на двете страни ще проведат съвместно заседание.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.