Той ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова. 

Северин е вменяем и ще бъде съден за изнасилването и убийството на Виктория

Обвиненият Северин Красимиров ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин. За трите престъпления законът предвижда най-тежкото наказание. А разследването е показало категорично, че със Северин не е имало други хора в деня на убийството. Престъплението нямало и общо с работата на Виктория Маринова.

„Неговите обяснения градираха в процеса на разследването и при всеки един последващ разпит той ни разкриваше допълнителни факти. Категорични сме, че е бил сам. Имаме записи от камери в района, на които виждаме, че това е единственият човек там. Имаме подробни огледи на местопроизшествието, на които не са намерени никакви други следи от друго лице. Според експертите от Ловеч той действително има лека степен на умствена изостаналост, която го следва от ранната му детска възраст, но това не е психична болест по смисъла на закона и не го лишава от възможността да разбира свойството и значението на деянието си”, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

"Убийството на журналистката Виктория Маринова е чист криминален случай", заяви в Русе говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт - внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани. В резултат на нашето разследване, този случай се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху лицето на държавата, се наложи целият екип да обори с много усърдие, много висок професионализъм и със самообладание, за да стигнем до истината. Внушенията, които бяха направени, не отговарят на истината и злепоставиха България за кратък период от време", подчерта още Арнаудова. 

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.