Той определи включването на пакета в предварителния дневен ред за предстоящото заседание като безпрецедентен натиск

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков изпрати писмо до българските представители в Европейския парламент, в което призова за общи действия с всички единомислещи държави членки по Пакета за мобилност I. В писмото Росен Желязков подчертава, че защитата на българския транспортен сектор е национална кауза и е необходимо да бъдат мобилизирани всички ресурси за отстояването на националния интерес преди пленарното заседание на Европейския парламент, което ще се проведе на 25-28 март.

Желязков: Единственият безболезнен сценарий по пакета „Мобилност” е да остане за следващия ЕП

Министър Желязков определя включването на пакета „Мобилност I” в предварителния дневен ред за предстоящото заседание като безпрецедентен натиск за налагането на дискриминиращи за българските транспортни превозвачи правила. „Бих искал да подчертая, че отчитам значимостта на предприетите от Вас действия, като за пореден път следва да покажем, че защитата на българския транспортен сектор е национална кауза“, посочва в писмото той. Като послание към европейските партньори на България и председателите на политическите групи в Европейския парламент транспортният министъротбелязва, че действията, които са насочени към фалиране на цял бранш не само в българската икономика, но и в другите периферни държави членки, в никакъв случай не са сред основните европейски ценности.

Евродепутатите не стигнаха до решение по пакета „Мобилност” (ОБЗОР)

„Нека да докажем, че нашият глас има своята тежест и продължим заедно да работим за запазване конкурентоспособността на българския транспортен сектор“, призова още Росен Желязков. Той изтъква, че за настоящото писмо ще уведоми и колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия.

Желязков: Очакваме да отпадне връщането на камионите и водачите от Пакета "Мобилност"

Превозвачите готвят протест в Брюксел заради пакета „Мобилност”

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си