Това заяви унгарският премиер на пресконференция в Брюксел

„Преди 20 години Австрия и г-н Шусел бяха разследвани за върховенство на закона. Сега той разследва върховенството на закона в Унгария”. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан на пресконференция на политическото събрание на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел.

„Това означава, че след 20 години аз ще го разследвам. Може би аз ще разследвам Швеция и други либерални скандинавски държави. Харесва ми тази перспектива”, добави Орбан.

ЕНП замрази членството на партията на Виктор Орбан

Бившият австрийски Канцлер Волфганг Шусел е част от надзорния съвет, които ще следи замразяването на членството на ФИДЕС (партията на Виктор Орбан) в ЕНП. В сряда то бе замразено за неопределено време и на формацията бяха поставени условия, за да остане за в бъдеще в семейството на ЕНП.

Орбан: Подготвяме грандиозно възраждане на Централна Европа

ФИДЕС дава 12 депутати на ЕНП в Европарламента. Без тях водещата политическа сила може да не запази мнозинство в следващия ЕП. Въпреки решението, Орбан заяви, че запазва подкрепата си за Манфред Вебер като кандидат на ЕНП за следващ председател на ЕК, предаде БТА. Унгарският премиер добавя, че е бил готов днес да напусне ЕНП, но остава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.