Досега Нунев беше заместник-председател на комисията

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев ще замести Цветан Цветанов начело на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава БГНЕС.

Досега Пламен Нунев, който има над 30 години опит в сферата на сигурността и опазването на обществения ред, беше заместник-председател на комисията. Новината обяви самият Цветанов, чиято оставка днес бе официално гласувана в пленарна зала, а в последния си ден в парламента той обиколи стаите на всички парламентарни групи, за да проведе разговори с техните председатели.

Гласуваха оставката на Цветан Цветанов (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бях предвидил да посетя и председателя на БСП, но те не идват на работа. Искам да благодаря на колегите“, обясни Цветанов на излизане от стаята на ДПС. Според него е важно всеки да запази човешкия си облик, както и да работи за това да покаже, че депутат не е мръсна дума.

Председателят на движението Мустафа Карадайъ също каза няколко дума след срещата между двамата. „Г-н Цветанов не излиза от политиката. Това, че излиза от Народното събрание е една тема, но той си остава заместник-председател на ГЕРБ. Ние винаги сме твърдели, че между основните политически партии трябва да има диалог“, подчерта той.

След оставката на Цветан Цветанов - ще има ли трус в мнозинството?

Мустафа Карадайъ припомни, че предстоящите избори за членове на Европейски парламент са много важни за страната ни. „Избираме европейските ценности, демокрацията или популизма и национализма. Тези избори са много важни. Важно е единството на Европейския съюз да бъде правилния избор“, каза още лидерът на ДПС. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.