Темата коментират социологът Първан Симеонов и политологът Стойчо Стойчев

„Бяха зададени много въпроси, на които не чухме отговори. Г-н Цветанов става шеф на предизборния щаб. Т.е. „Цветанов прави избори” става факт. Не казвам, че това е лошо, но ще бъде използвано от опозицията. По всичко личи, че тя ще използва „ахилесовата пета”, че Цветанов ще се занимава с изборния процес. Той е леко изтласкан, но само леко. В цялата тази ситуация имаше искрящо напрежение. Цветанов, извън светлината на прожекторите, ще бъде с още по-развързани ръце. С оставката му ГЕРБ ще направи от дефекта ефект”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” социологът Първан Симеонов.

Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО+СНИМКИ)

„По-голямата част от зрителите искаха да видят оставката, а не толкова да чуят отговорите. Хората вече искат да виждат възмездие. Когато някой си отива, те изпитват вътрешно удовлетворение. Хората не осъзнават, че това не променя тяхното положение. Докато не се насити чувството за несправедливост, те ще търсят оставки”, коментира политологът Стойчо Стойчев. 

По думите му никой, освен специалистите, които правят избори и журналистите, които следят темата отблизо, не се интересува кой оглавява предизборния щаб. „Хората, които правят избори в другите партии не стоят на големите места. Те са скрити вътре, в партията, и извършват своята дейност”, каза още той.

Цветанов: Имам готово решение (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Съмнявам се, че отговорите по казуса ще бъдат получени. Ще има кризисна комуникация. По-интересен ще бъде политическият аспект на случващото се. Струва ми се, че това беше продължение на това кой определя листите на ГЕРБ. В медиите течеше спор дали се прави по-безлична листа за евровота или ще се прави нещо различно”, коментира още Първан Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.