Силният вятър е най-вероятната причина за самолетната катастрофа

Тленните останки на българското семейство, което загина в самолетна катастрофа в Северна Македония, ще бъдат върнати в страната ни в петък. Това съобщиха за NOVA от държавното обвинение в Скопие.

Потвърдена е самоличността на загиналите в самолетната катастрофа край Скопие

В четвъртък близките им дадоха ДНК проби в македонската „Съдебна медицина”, които удостовериха самоличността им. Катастрофата стана на 2 април в планината Якубица. Като основна причина за разбиването на частния самолет с четирима българи на борда бяха посочени лошите метеорологични условия, но се преглежда цялата документация и се обследва изправността на летателната машина.

В следващия месец 20 прокурори и спецкомисия ще проведат разпити и ще прегледат всички доказателства. Очаква се, когато времето се подобри, разбитият самолет да бъде преместен от планината в хангар в Скопие.

Силният вятър е най-вероятната причина за самолетната катастрофа в Северна Македония, обяви премиерът Зоран Заев.

„Чухме се с премиера Борисов, изразих своето съчувствие. Нашите служби работят заедно с българските служби. Става дума, както знаете, за малък самолет „Чесна”. Заради вятъра е катастрофирал на връх Солунска глава, където още има голям сняг. Имаме и доказателства как се е случило това. Много е важно, че вече съобщихме причините за катастрофата”, заяви министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.