За приза се борят 68 индивидуални състезателки и 17 ансамбъла

Продължава надпреварата за световната купа по художествена гимнастика. Домакин е София, зала „Арена Армеец”.  За приза се борят 68 индивидуални състезателки и 17 ансамбъла. В събота предстои да бъдат разпределени медалите в двата многобоя.

СВЕТОВНАТА КУПА ПО "NOVA": Започнаха състезанията по художествена гимнастика в "Арена Армеец"

При ансамблите българският състав е лидер във временното класиране, след първите съчетания с 5 топки. В догонваща позиция са съставите на Италия и Япония.

Фантастичен ансамбъл предизвика фурор и поведе в многобоя в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди това ще бъдат раздадени отличията и в индивидуалния многобой. Невяна Владинова и Катрин Тасева са съответно 4-та и 5-та, като разликата между двете е само 50 хилядни  от точката. 

Алекс Сърчаджиева ще бъде водеща на Световната купа. „За мен това е нещо много различно от всичко, което съм правила досега. Един много красив свят с едни прекрасни момичета, които полагат огромни усилия. Това, което те правят, за да стигнат дотук, изисква огромни усилия и жертви”, каза тя в ефира на „Събуди се”.

Ели Бинева все още се възстановява от травмата. „До момента ансамбъла е на челната позиция. Надявам се да успеят да удържат първото място, защото това, което се направили вчера не е финала. Днес трябва отново да направят съчетанието без грешка, за да могат да вземат медала”, обясни тя.

Каналите на "Нова Броудкастинг Груп" ще излъчат всички изпълнения. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него - по NOVA. Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.