По време на събитието различни групи в публиката ги хвалеха или обиждаха

Зрелищен дебат между кандидатите за президент в Украйна. Двамата политици се срещнаха на Националния стадион в Киев пред хиляди свои привърженици. Докато кандидатите говореха, различни групи в публиката ги хвалеха или обиждаха, в зависимост от политическите си предпочитания. Създаде се атмосфера, подобна на футболен мач.

Необичайният дебат беше идея на Владимир Зеленски, като Петро Порошенко прие предизвикателството. Зеленски, когото проучванията сочат за победител на втория тур на президентския вот в неделя, се опитваше да покаже Порошенко като корумпиран милиардер, който няма връзка с реалността. Сегашният президент описа Зеленски като неопитен и неспособен да управлява държава и да се противопостави на Русия.

Президентските избори в Украйна - прогнози и коментари

„Ако знаехте в какво състояние поех страната през 2014 г., без пари в Централната банка, без златни резерви, без армия или оръжия, други въпроси щяхте да задавате. А в същото време вие обиждате нашата страна. Показвате Украйна като проститутка в своите шеги. Опитвате се да намерите пари, включително от бюджета на Русия, за да правите филмите си", заяви Порошенко.

Вече казах, че ще бъда президент един мандат. След 5 години си тръгвам. И стискам палци никой от вашето обкръжение повече да не бъде политик. Самият аз не съм политик. Аз съм обикновен човек, който иска да разбие системата. Аз съм резултатът Петро Аексеевич. Резултатът от вашите грешки и обещания. Мисля, че го знаете", заяви Владимир Зеленски.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.