Промени се налагат от 2 до 7 май

Столичната община въвежда ограничения на движението в София заради посещението на Негово Светейшество папа Франциск и парада на Гергьовден.

От тази вечер до сутринта на 7 май се ограничава движението и паркирането на автомобили около „Св. Ал. Невски“ и Ларгото. Бул. „Цар Освободител“ ще бъде затворен за движение също от тази вечер до 6 май вечерта в участъка между ул. „Раковски“ и Ларгото.

Кой и къде може да види папа Франциск при посещението му у нас?

Заради военния парад на 6 май движението ще бъде спряно от Ректората на Софийския университет до бул. „Кн. Мария Луиза“. Променя се и маршрутът на нощния транспорт в София през центъра в периода 3 - 6 май.

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си