Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет, заяви още президентът

"Аз съм равно отдалечен от всички партии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока". Така президентът Румен Радев отговори на призива на премиера Бойко Борисов да бъде равно отдалечен от всички партии. 

"По-скоро аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет. Както виждате, обвиненията към мен са абсолютно несъстоятелни, не само за излизане в отпуск, но цитираният Иво Христов първо напусна президентството и тогава започна да води предизборна кампания, така че нека се поучат и другите, които ни дават пример", заяви президентът Румен Радев.

"Президентството не е феодална институция, всеки е свободен да взема решение. Направете си една справка колко съветници и секретари на предишни президенти още по време на мандатите на тези президенти какви постове после са заемали. Така че това е нещо нормално. И г-жа Йончева напусна президентството в желанието си да се кандидатира за народен представител. Моите условия са ясни - напуска се президентството и всеки е способен да се кандидатира за каквото си поиска. Така че тези упреци са абсолютно несъстоятелни", заяви президентът, цитиран от БГНЕС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.