"Всички знаем, че каквато и да е промяната на границите, тя е най-добрата рецепта за конфликт", каза още той

„По-лоша идея от тази за промяна на границите не съм чул досега. Всички знаем, че каквато и да е промяната на границите, тя е най-добрата рецепта за конфликт. Ако тази идея можеше да бъде решена на масата за преговори, тя щеше да бъде решена досега”. Това каза новоизбраният македонски президент Стево Пендаровски по повод предложенията на сръбския държавен глава Александър Вучич и на неговия косовски колега Хашим Тачи за промяна на границите между двете държави.

Пендаровски: Надявам се скоро да се срещна с Вучич

"От информациите, които имам, тази идея няма подкрепата на ключовите фактори в Европа и САЩ. Лично аз, с двете си ръце, подкрепям позицията на Европейския съюз за намирането на решение между Белград и Прищина, което няма да дестабилиира региона, а ще доведе до по-голяма стабилност", каза още Пендаровски пред местната медия РТК, съобщава БГНЕС.

"Рецептата за успех в евроинтеграцията е сътрудничеството и на първо място със съседните държави. Лично ще се залагам за добри отношения с Косово, Албания", каза още Стево Пендаровски и обеща да положи усилия за по-бързо изграждане на магистралата Скопие-Прищина от македонска страна. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.